World  Food Center presenteert plannen

De realisatie van het World Food Center (WFC) in Ede is opnieuw een paar stappen dichterbij gekomen. Het Amerikaanse BRC Imagination Arts, bekend van de Heineken Experience, heeft een eerste plan gepresenteerd voor de WFC Experience.


Het World Food Center wordt een unieke omgeving waar bedrijfsleven, consumenten, overheden en kennisinstellingen met elkaar werken om een snelgroeiende wereldbevolking te blijven voorzien van kwalitatief hoogwaardig voedsel. De WFC Experience, zoals nu ontworpen door BRC, is een unieke publieksattractie die bezoekers uit binnen- en buitenland laat zien wat de Nederlandse landbouw, wetenschap en voedingsmiddelenindustrie te bieden hebben. In WFC Experience zullen bezoekers (jong en oud) zelf ervaren hoe hun voedsel wordt geproduceerd, bewerkt, getransporteerd en gegeten. Bezoekers worden op een prikkelende manier ‘meegezogen’ in de verhalen van ons voedsel. Technieken als virtual reality, hologrammen en 3D worden gemengd met storytelling en het zelf actief meedoen door de bezoekers. De experience biedt zo een fascinerende beleving die bezoekers echt emotioneel raakt.

Het WFC biedt bezoekers ook een kans om samen met wetenschappers te werken aan gezond en duurzaam voedsel. Zes universiteiten (Amsterdam, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Utrecht en Wageningen) werken aan een gezamenlijk onderzoeksprogramma, inspelend op de grote aantallen geïnteresseerde consumenten die het WFC jaarlijks zullen bezoeken.

Meer weten? Bekijk hier de video-impressie!