IT-bedrijven Seecr en HSO nemen intrek in CHE

Vanaf 1 augustus 2018 verhuurt de CHE ruimte aan Seecr. Het is een IT-bedrijf dat zich voornamelijk bezighoudt met het ontwikkelen en het beheer van efficiënte en schaalbare zoeksystemen voor grote hoeveelheden data. Ze krijgen hun werkplek naast de HBO-ICT-opleiding van de CHE. Met de huisvesting van Seecr verwacht de CHE dat er mooie ‘cross-overs’ zullen ontstaan die bijdragen aan de ontwikkeling van haar studenten. Erik Groeneveld van Seecr zegt over hun nieuwe werkplek: “Seerc bouwt sinds 2001 databeheer en -zoeksystemen. De zachte kanten van de ICT, met name bruikbaarheid (usability) en toepasbaarheid (pragmatiek), zien we als belangrijkste instrumenten voor onze persoonlijke ontwikkeling en verdere verbetering van de kwaliteit van onze producten en diensten. Bij De CHE vinden we een natuurlijke aansluiting op dit punt en we hopen veel van elkaar te leren de komende jaren."

Sinds half september is ook het Veenendaalse IT-bedrijf HSO in de CHE te vinden. Zij gebruiken de hogeschool als vaste locatie voor hun eigen opleidingen.

HSO en Seecr zijn overigens niet de eerste bedrijven binnen de CHE. Westerduin Personeel heeft al enkele jaren een vestiging in het gebouw en richt zich daarmee op studenten en starters van de hogeschool.