Over Kenniscampus Ede

Kenniscampus Ede is een samenwerking tussen verschillende scholen en de gemeente Ede op gebied van onderwijs, sport en innovatie. De Kenniscampus is er voor iedereen: leerlingen, studenten en medewerkers, maar ook voor inwoners en het bedrijfsleven. Wat willen we daarmee bereiken? Een innovatieve en inspirerende omgeving waar onze 12.000 leerlingen en studenten zich voorbereiden op een gezonde en succesvolle toekomst! 

Missie

De missie van Kenniscampus Ede is het realiseren van een gezond kennisgebied in de Foodvalley. Dit realiseren we door intensief samen te werken op gebied van onderwijs, innovatie en sport. Bovendien zetten we ons gezamenlijk in voor een gezonde leeromgeving. Door het delen van de kennis en kunde binnen de verschillende instellingen wordt ons onderwijs beter. En daar profiteren onze leerlingen en studenten van. 

Visie

Doorstroommogelijkheden zijn op de Kenniscampus binnen handbereik. Door het diverse aanbod op verschillende niveaus kunnen de leerlingen en studenten voortdurend bezig zijn met de volgende stap in hun lerende leven. Door de samenwerking tussen scholen en/of bedrijven kunnen ze aan de slag door de geleerde kennis direct in de praktijk toe te passen en te ondernemen. Op die manier stimuleert de Kenniscampus talenten om zich te ontwikkelen tot jonge professionals. 

Gezonde Campus

Kenniscampus Ede is de eerste gezonde campus van Nederland. Gezond leven beperkt zich volgens ons niet tot gezond eten in de kantine. Omdat beweging minstens zo belangrijk is als voedsel, concentreren de deelnemende instellingen van de Kenniscampus zich continu op manieren om de gezondheid van zowel leerlingen, studenten als medewerkers te verbeteren. We investeren in gezonde schoolpleinen, gezonde voeding in de kantine en nemen het mee in het curriculum. In 2018 staat er een gloednieuwe topsporthal op de Kenniscampus om te voorzien in verschillende soorten sport en beweging. 

Kenniscampus Ede: centraal in de Foodvalley

Kenniscampus Ede vormt samen met de Wageningen Campus de KennisAs Ede-Wageningen. Deze KennisAs vormt het innovatieve hart van de FoodValley. De KennisAs wordt het centrum voor innovatie in de agrifoodsector in Nederland. In 2050 is er een voedselvoorziening nodig voor 9 biljoen mensen op onze wereld, een enorme uitdaging. Daarom opent dit jaar het World Food Center in Ede, waar antwoorden op deze vragen gezocht worden. Daarmee behoort de FoodValley op het gebied van voeding, gezondheid en technologie wereldwijd tot de top. En dat biedt volop mogelijkheden voor iedere leerling of student aan de Kenniscampus.